60 години от създаването на евро палета и 30 години от създаване на EPAL

18/10/2021

Двоен юбилей: 60 години от създаването на евро палета и 30 години от създаване на EPAL

Европейската асоциация за палети e.V. (EPAL) отпразнува своя 30-годишен юбилей през 2021 г., както и 60 години от създаване на европалета.

От 2008 година Европейската асоциация за палети e.V. (EPAL) е представена в страните България,Гърция и Румъния от национален комитет – „БГР Палетна Асоциация“.

Основана през 1991 г. като международна асоциация за обмен на европалети, сега EPAL има представителства в повече от 30 страни. С приблизително 600 милиона европалети на EPAL в обръщение в момента, общия запас за обмен на европалети на EPAL е най-големият открит запас за обмен на палети в света.

Стандартизирани. Тествани за качество. Неограничено използване и обмен.
През 1961 г. с изобретяването на евро палета – стандартизиран, сменяем палет – започва една уникална история за успех. В началото на тази уникална история на успеха стои една проста идея – възможност за обмен чрез качество и качество чрез осигуряване на качеството. Опазване на хората и стоките в безопасност чрез качество.

Международно признато осигуряване на качеството от EPAL
Техническите регламенти на EPAL са в основата на международно уеднаквено качество и стандартизирани размери на европалети на EPAL. Цялостното осигуряване на качеството на EPAL, с около 21 000 проверки за качество годишно, гарантира безпроблемната работа на международния сектор за складова и транспортна логистика.

Устойчивост и отговорност
Запасът от европалети на EPAL за обмен е образец на устойчива кръгова икономика в продължение на три десетилетия: възможностите за повторна употреба, обмен, ремонт и рециклиране на европалети EPAL представляват отговорен подход към опазването на околната среда и използването на ресурси. Дървените европалети на EPAL имат важен принос за опазването на климата чрез избягване на емисии на CO2.

Модерно решение
През 2021 г. марката EPAL обозначава качество, безопасност и устойчивост в сферата на логистиката по целия свят. Европалетите на EPAL са модерно решение във всяко едно отношение.